Friday, February 6, 2015

Missä niitä työpaikkoja on?Muutto ei ole lähelläkään ja paperisotaakin on vielä käytävä, mutta perinteisesti mieleen hiipii pelkoja. Mistä humanististen tieteiden kandidaatti (pian maisteri?), eli turhantärkeä generalisti löytää töitä? Saako vaivalla hankituilla papereilla pyyhkiä posteriooriaan? Suomessa on MOL ja puskaradio, mitä on jenkeissä?

Olen kerran kirjoittanut jenkki-CV:n ja resumén. CV on ajat sitten hävinnyt, ja resumé ei tainnut olla erityisen hyvä. Valitettavasti sillä kertaa jäi paikka saamatta puhtaasti siksi, ettei minulla ollut vielä kandin papereita, eikä työviisumia siksi voitaisi myöntää. Muistan resumén kirjoittamisesta pääsääntöisesti sen, että kaikkia työtehtäviä piti paisutella hienoilla pitkillä sanoilla mm. turistioppaan työtä voi kuvailla sanoin "comprehensive skills in large group management" ja "excellent presentation and oratory skills". Eli silkkaa höpönlöpöä. Ja mitenkä ei-natiivi kielenpuhuja selviytyy haastattelusta? Puhun kyllä hyvää englantia, mutta hermostuneena unohdan sanoja tai lausun mitä sattuu.

Säästöjä toki on, ja Julian työllistyminen on lähestulkoon satavarmaa. Yhdenkin ihmisen palkalla tulisimme varmasti toimeen, mutta tarkoitushan tässä ei ollut lähteä kotirouvaksi. Niin, ja onhan meillä se satatonnia opintolainaa yhdessä. Eikä asiaa helpota sekään, ettei tarkkaa kaupunkiakaan ole vielä valittu. Kaikki riippuu pitkälti Julian työllistymisestä.

Ei sillä, että stressaan.

Mutta stressaan.

No comments:

Post a Comment