Monday, December 14, 2015

Kaikki on päin Hewlettiä
Meidän lämmitysyksikkö sanoi itsensä irti perjantaina, termiittitarkastuksen jälkeen. Termiittimiehet sanovat, että ei se heistä johdu. Vuokranantaja on hiilenä, sillä lämmitysyksikön varaosa maksaa suolaisia mansikoita (hyi!). Minä olen hiilenä, koska tämän piti olla korjattuna perjantai-iltana ja nyt on maanantai, eikä korjaajaa ole löytynyt. Ihmisiä kyllä pyörii pilvin pimein katsomassa, mutta kukaan ei tunnu pääsevän ymmärrykseen siitä, mikä osa tarkalleenottaen on rikki ja miten se korjataan.

Joku irvileuka vois veistellä, että mihinkäs täällä palmun alla lämmitystä tarvitaan. Täällähän on kesä vuoden ympäri. Vaan eipä kyllä ole, ja sisätiloissa ei ainakaan. Asiaahan ei nimittäin auta se, että öisin on noin +4 astetta lämmintä, mikä tietää sisätiloissakin viileitä lukemia. Minähän en laita takkia päälle jos ei olla ulkotiloissa, joten märisen kylmää. Sunnuntaina keksin huudattaa uunia, mikä lämmittikin kämpän hetkellisesti inhimillisiin lukemiin. Mutta vain hetkeksi.

Eniten tässä koko jupakassa kuitenkin riipii se, että nämä jenkit eivät ollenkaan pysy aikatauluissa. Ei silloinkaan, kun aikataulu on liukuva 3-tuntinen. Minua se riipii siksi, että minun pitää istua täällä kuin tatti odottamassa seuraavaa korjaajaa, joka tulee tai ei tule kello 15-18 jota ennen en ehdi käydä asioilla, sillä ollaan kotiuduttu autokorjaamosta kello 13:25 ja kaikki toimitettavat asiat ovat tunnin ajomatkan päässä. Niinpä odotamme puoli kahdesta kolmeen, sitten kuuteen, puoli seitsemältä soitamme, että missähän se korjaaja on. Ei ole tulossa tänään ollenkaan. No sepä kiva, oltaisiin voitu mennä sinne Ikeaan ja jouluostoksille ja postiin ja salille jos oltaisiin tiedetty ennen kello vaille seitsemän. Nyt pitää valita yksi, eli Ikeaan. Seuraavana päivänä ei myöskään ehditä kaikkia asioita, koska päivästä loppuu tunnit.

Istun tässä taas, olen soitellut korjaajan perään. Hän on nyt laskentatavasta riippuen 2-3 tuntia myöhässä. En voinut mennä postiin, sillä odotin ensin yhtä korjaajaa. Hän tuli tunnin myöhässä. En olisi ehtinyt postiin ennen sovittua aikaa tälle seuraavalle korjaajalle. Nyt käy taas ilmi, että olisin ehtinyt postiin ja takaisin pariinkin otteeseen. Joulupukin tonttulähetys istuu keittiössä, eikä postissa, missä sen piti olla jo lauantaina.

Asiaa ei auta lattialle pudonnut ja hajonnut kahvipannu.

Jumaskekka kun koettelee tämä joulunaika.

tonttupostia Suomeen

10 comments:

 1. Tutulta kuulostaa! Asioiden hoitamisen lähtökohdaksi voi huolettaa ottaa sen, että niinä tunteina, kun ovat sanoneet tulevansa, ne eivät ainakaan tule. :D

  Meillä korjaillaan näinä päivinä lämminvesivaraajaa. Olen alkanut epäillä omia premissejäni asian suhteen. Tarviiko lämmittimen lopulta lämmittää vettä koko ajan ja joka päivä? Ehkä silloin tällöin puolen tunnin päästä onkin ihan ok?

  Iloa Ikea-reissulle ja joulunalusaikaan!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olen kyllä huomannut, että jos jonkin aikataulun antavat niin sen aikana ei satavarmasti tule ketään. :D

   Voi ei, toivottavasti teillekkin saataisiin joku Reiska sinne lämminvesivaraajaa korjaamaan. Tuo on ehkäpä jopa hirveämpää kun lämmityksen pamahtaminen!

   Onneksi Ikea piristi, ostin glögiä. Ei se hyvää ole, mutta menköön. :D

   Delete
 2. Välillä kaikki tosiaan menee ihan päin halvattua. Täällä meilläkin on sisällä hirvittävän kylmä - paljon kylmempi kuin ikinä Suomessa. Eristeet ovat mitä sattuu ja huoneita on lämmitettävä yksi kerrallaan, muuten tulee tosi kalliiksi. Ymmärrän myös tuon aikataulutuksen... Meillä oli sama juttu juuri eteläranskalaisen kattokorjaajan aikataulujen kanssa. Ensin ei tullut, koska tuuli liikaa. SItten tuli joku este ja kolmannella kerralla vaan ei miestä näkynyt.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mikähän ihme siinä on, että aikataulut ei pidä missään paitsi Suomessa, jossa korjaaja on tähän mennessä ollut 15 minuuttia myöhässä sovitusta lähinnä siksi, ettei löytänyt oikeaan rappuun ensiyrittämällä. Myöskin hätätilanteet kuten "hupsis, heitin vahingossa lavuaarin tulpan roskiin" hoidettiin päivässä, eikä niin, että tulppaa haetaan ja etsitään viikonpäivät ja toimitetaan jos viitsitään.

   Täällä kaikki lämpö karkaa yksilasisten pariovien kautta harakoille, eikä nämä rakoset joka saumassa auta myöskään. Inhottaa, kun sisätiloissa on kalsaa!

   Delete
 3. Ka sit kun ne tekee jotain, niin seuraavana päivänä tulee uusi heppu, joka purkaa sen mitä eiliset teki...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Näinkin on päässyt käymään. Ilmoitin vuokranantajalle hyvin selvästi: Termiittitarkastaja todennäköisesti kolhaisi yksikköä, kaasuyhtiön korjaaja totesi, että vika ei ole kaasunsyötössä vaan sähköinen sytytintulppa on viottunut. No täällä on nyt rampannut vaikka mitä kaasusyöttimenkorjaajaa toteamassa, että eihän tämä osa ole rikki.
   Jumaliste apua, korjaan kohta itse.

   Delete
 4. Englannissa vuokraisännillä, telkkarin ja boilerin korjaajilla ja muillakin piipahtajilla on vähän sama meininki kuin teillä siellä rapakon takana. Meillä meni joitain vuosia sitten helmikuun pakkasilla, pojan ollessa parin viikon ikäinen, vuokra-asuntomme boileri rikki, ja odottelimme sen korjausta 3päivää niin että asuimme yhdessä huoneessa ainoan sähköllä toimivan patterimme kanssa. Mutta siitä selvittiin, ja saatiin lopulta boileri kuntoon. Nyt kun asutaan omassa on asiat hieman helpommin kun ei tarvitse enää vuokraisännän kautta kierrättää boilerin korjauksia :)
  Tsemppiä! Toivottavasti saatte lämmityksen pian kuntoon.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi taivas, on kyllä ihan liikaa pakkassäässä odottaa korjaajia. Noiden pitäisi olla hätätilanteita jotka korjataa ensitilassa vaikka keskellä yötä!
   Vaimo jaksaa siunailla, että jos asuttaisiin omassa niin oltaisiin saatu jo korjattua. Ehkä jonain päivänä sitten... :)

   Delete
 5. Janna juttu, en olisi odottanut Jenkeissa(kin) palveluiden olevan tuota tasoa. Meilla taalla Maltalla mennaan toki "rennolla Valimeren meiningilla", mutta oletin Jenkeissa olevan parempaa palvelua. Ja tiedan kylla, milta jaakylmassa asunnossa varjottely tuntuu samalla suomalaiset kaverit irvailevat, etteihan siella voi olla kylma kun on melkein hellelukemat! No, ei se 12 astetta sisatiloissa oikein helteelta tunnu... Joka tapauksessa, oli kiva loytaa blogisi :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. No, täällä mennään sitten latinalaisittain "manjana manjana". Olen kyllä ihan kyllästynyt irvailuun siitä, ettei täällä voi olla kylmä. Laskeppa suomalaisen asuntosi lämpötila noin +14 ja tule sitten kertomaan oliko sisällä kylmä vai ei! :D
   Kiva kun pistäydyit, vaikka osuitkin pitkään hiljaisuuteen!

   Delete