Friday, October 17, 2014

I-129F kihlaviisumi, eli helvetisti paperia


Lähetimme ensimmäisen paperinivaskan, eli tuttavallisesti I-129F kihlaviisumin heinäkuun 19. päivä. Tähän nippuun kuului minun osaltani aika vähän papereita, sillä hakija täyttää suurimman osan ensimmäisen vaiheen hakemuksista. Meillä prosessiin tuhrautui ylimääräistä aikaa kun huomasin merkanneeni omiin papereiheni koko hakemuksen tunnuksen väärin (I-124F? Jaa-a).

Seurasimme pakettia kasatessamme naimisiin.info:n sekä visajourney.com:in ohjeita. Seuraava luettelo on lainattu suoraan täältä, sillä se on erittäin selkokielinen ja helppo maallikonkin seurata.

K-1 – Kihlatun viisumin haku (I-129F)
(visajourney.com –sivuston mukaan)
-      Naimisiin vasta USA:ssa

Lomakkeet:
I-129F (itse viisuminhakuun)
G-325A (henkilötiedot)

1. USCIS:n vaatima maksu (tarkista www.uscis.gov -sivustolta). Käytä joko shekkiä (kun se lunastetaan, takapuolella näkyy teidän case-numero) tai rahansiirtoa.
2. Saatekirje (Cover Letter) sisältäen:
a. Syy miksi haette viisumia
b. Sisältö: mitä kaikkea paketissa mukana
c. Lisäsivu, jos tietonne eivät mahdu yhdelle sivulle 
Allekirjoita ja päivää saatekirje.
3. I-129F –lomake
4. Selvitys tapaamisistanne viimeisen 2 vuoden aikana. Yksi sivu viitaten kysymykseen 18 I-129F-lomakkeella. Muista allekirjoittaa ja päivittää.
5. Alkuperäiset lausunnot (sekä USA:n kansalaiselta, että ulkomaalaiselta kihlatulta) aikomuksesta mennä naimisiin 90-pvän sisällä Maahantulosta USA:an voimassaolevalla K-1-viisumilla.
6. Todisteita tapaamisista viimeisten 2 vuoden aikana:
a. Kopiot maihinnousukorteista, junalipuista, matkaselvityksistä, hotellikuiteista, passileimoista jne. Kuvia.
b. Kopiot puhelinlaskuista, sähköposteista, postileimat, kirjeet jne. (eivät todista tapaamisesta, mutta todistavat yhteydenpitämisen = voi liittää)
7. G-325A täytettynä (kaikki 4 sivua) (sekä USA:n kansalainen, että ulkomaalainen kihlattu). Allekirjoitettuna ja päivättynä.
8. Passikuva (USCIS:n määrittelemä) molempien erikseen, liitettynä vastaaviin G-325A hakemuksiin.
a. Kuvaan kirjoitettava taakse henkilön koko nimi
b. (Laita pieneen muovipussiin ja merkitse päälle ”Photo of hlön nimi”. Kiinnitä pussi paperille ja laita vastaavan G-325A:n taakse)
9. Kopio USA:n kansalaisen syntymätodistuksesta (etu- ja takaosasta) TAI kopio kaikista USA:n kansalaisen 5 vuoden passin sivuista. (Tällä todistetaan kansalaisuus.)
10. Kopio avioeron voimaanastumisesta (etu- ja takapuoli), jos jompikumpi on ollut aikaisemmin naimisissa. Jos puoliso on kuollut, kopio Kuolintodistuksesta.
11. Jos jommallakummalla on nimi eri kuin mitä asiakirjoista, kopio asiapapereista, joista nimenmuutos ilmenee, kuten todistus naimisiinmenosta, adoptiosta tai oikeuden päätöksestä. 
12. Osaan C, kysymys 12:sta viitaten jos pätee, oikeaksi todistetut kopiot kaikista oikeus- ja poliisi –asiakirjoista, joista käy ilmi erityisistä (IMBRA:n suhteen) annetuista tuomioista ja olosuhteista.

Postita I-129F pakkaus USCIS:n palvelukeskukseen. (Keskus riippuu asuinpaikasta, kts. USCIS:n sivulta)
Lähetä USPS:n kautta kirjattuna / pikana. Tai lähetä Fed Ex:llä tai UPS:lla, jotka automaattisesti kirjaavat vastaanotetuksi.

Käytännössähän tämä meillä tarkoitti, että minä täytän G-325A:n, Letter of Intentin, otatan viisumiin sopivat passikuvat (hoks, ei siis suomalaiset pienet kuvat!), ja autoin valitsemaan sopivat valokuvat ja lähetin sekalaisia matkalippuja viimeisen kahden vuoden ajalta, jotka sopisivat todisteiksi. Valokuvat ovat sekundaarisia todisteita, eli niitä tärkeämpiä ovat boarding passit, kuitit yhteisestä hotellihuoneesta tai muut vastaavat tositteet, joista ilmenee, että olette olleet samassa paikassa samaan aikaan. 
Ei hätää jos ette ole vielä ostaneet sormuksia, eikä niistä ole kuittia. Ei mekään oltu.

Ja minä sotken aina fiancen ja fianceén.

No comments:

Post a Comment