Thursday, October 1, 2015

Karvasta kahvia


Pettymys maistuu pahalta. Olemme juuri kokoamassa Adjustment of Status-pakettia (myöhemmin AOS), jolla saan green cardin, työluvan ja tuikitärkeän matkustusluvan. Ilman matkustuslupaa en voi poistua maasta ilman, että oleskelulupahakemus raukeaa. Luvan saamiseen menee 2-3 kuukautta, ja tarkoitus oli laittaa hakemuspaketti tänään postiin, jolloin olisi edes pieni toivo siitä, että matkustuslupa ehtisi ennen joulua.

Paitsi, että meiltä puuttuu yksi veropaperi vuodelta 2013. Sitä ei ole olemassakaan, sillä Julia oli tuon vuoden tyystin työtön opiskelija, eikä näin ollen maksanut veroja tai saanut verotodistusta. Harmi vaan, että nyt tämä täytyisi myös kirjallisesti todistaa. Kirjallisen todistuksen saamiseen menee 10 työpäivää, eli 2 viikkoa. Ja kaikki luonnollisesti etanapostissa. Kuinkas muutenkaan.


Alkaa näyttää todella todennäköiseltä, etten tule saamaan matkustuslupaa ajoissa enkä näinollen voi matkustaa jouluksi kotiin (tämä maa kun ei vielä oikein kodilta tunnu). Joudun perumaan paluulentoni ja maksamaan siitä peruutusmaksun, sillä en ostanut muutos- tai perumisturvattua lippua.

Eniten kuitenkin kirvelee se, etten pääse jouluksi kotiin. Minulle on aivan sama saanko matkustusluvan tammikuuksi, tai huhtikuuksi tai ensi vuoden marraskuuksi. Joulu ei ole tammikuussa, huhtikuussa eikä marraskuussa. Joulu on lempiaikaani talvesta, jouluaattona meillä on ollut tapana nähdä sekalaisella kokoonpanolla sukulaisia, enkä suurin surminkaan haluaisi olla joukosta poissa.

Tirautin kyyneleen aamukahviin, niin pettynyt olin.

2 comments:

  1. Meilta riitti todistukseksi ihan omin kasin kirjoittama ja allekirjoittama lippulappunen, jossa mies yksinkertaisesti totesi, ettei ansainnut sina vuonna tarpeeksi paljoa, jotta olisi joutunut maksamaan veroja. Lapi meni. Tsemppia!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Me nyt odotellaan sitä veropaperia pelko persiissä, meiltä menee jo muutenkin sinne semmoisia ylimääräisiä kirjelmiä, esimerkiksi virkatodistuksessa ei lue syntymäpäivää joten piti tilata kastetodistus ja kääntää se, en saanut rokotustietolomakkeesta kopiota joten joudun kirjeellä selittämään, että alkuperäinen on jo maahanmuuttovirkailijoilla. Aortta repeää.

      Delete