Tuesday, November 29, 2016

Minulta menee hermo

Kuulkaas blogini lukijat. Minulta oikeasti palaa pelihousut. Vai ratkeaa? Ainakin revin ne ihan justiinsa.

Mainitsinkin, etten ole kirjoittanut meidän Green Card (eli AOS) prosessista siinä toivossa, että radiohiljaisuus takaisi ongelmattoman haun. No ei tietenkään onnistunut, paha karma seuraa kyllä varmasti jos koko prosessia edes vahingossa ajattelee. Viime postauksessa kerroin, että uusin työ- ja matkustuslupaa ja samalla viskoin USCISia kirjeillä ja kongressiedustajilla.

Kongressiedustaja sai sen verran kaiveltua, että sieltä soitettiin kertoakseen minulle, että hakemus on Floridassa. Yleensä hakemukset käsitellään lähimmässä USCISin toimistossa, joten sinänsä hakemuksen hengailu nimenomaan Floridassa eli täysin toisella puolella mannerta oli vähän erikoista. He sitten kyselivät sieltä Floridan toimistosta, että mikä maksaa.

Floridan toimistosta minulle lähetettiin sitten viisumi-maahanmuutto-byrokratiaprosessin ensimmäinen Request For Evidence (RFE), sillä maahanmuuttoviraston vetkuillessa koko vuoden minun terveystarkastukseni on umpeutunut. Tämä on vuoden 2014 muutos, johon minä en hakijana voi mitenkään vaikuttaa. On yhdentekevää, että hakemus on jätetty ennen terveystarkastuksen vanhentumista ja on yhdentekevää, että terveystarkastus vanhentuu USCISin hidastelun takia. Omasta pussista siis lääkärille teettämään uutta tarkistusta.

Lääkäri löytyi naapurikaupungista, sinne sai ajan heti maanantaille (soitin perjantai-iltapäivänä). Valitettavasti TB-ihotesti on otettava ja se tarkistetaan kahden päivän kuluttua. Keskiviikkona kävin näyttämässä kättä, ei tuberkuloosia. Labratulokset eivät olleet vielä tulleet-- suureksi ärsytyksekseni ne tosin saapuivat kahden tunnin kuluttua, mutta klinikka sulkeutui ennenkuin olisin ehtinyt niitä hakemaan. Hain paperit seuraavana päivänä eli torstaina.

Yhtä influenssarokotetta rikkaampana ja $165 dollaria köyhempänä lähetin vastauksen kirjalliseen todistepyyntöön torstaina ja USCISille se postin mukaan toimitettiin perjantaina kello 11:45.

Koko tänä aikana hakemuksen status ei ole muuten sähköisessä järjestelmässä muuttunut miksikään, vaan siellä lukee edelleen, että sormenjälkimaksu on maksettu 2015. Sinne ei siis ole päivittynyt, että he ovat lähettäneet RFE:n. Näinpä en siis voi myöskään tietää, ovatko he mahdollisesti vastaanottaneet lähettämäni terveystarkastuspaperit. Soitin kongressiedustajalle uudestaan. Kuulemma ei voida kuin odottaa 90 päivää, ennenkuin sieltä voi kysellä missä mennään. Aion soittaa sinne takaisin heti tammikuun alussa jos mitään ei ole tapahtunut siihen mennessä. Jos USCIS jostain syystä ei ole saanut RFE vastinettaan, en todellakaan anna vastausajan mennä umpeen vaan lähetän uuden. Sillä jos vastinetta ei ole lähetetty ajoissa, koko oleskelulupahakemus hylätään, eikä sitä voida avata uudestaan vaan prosessi on aloitettava kaikkine maksuineen alusta.

Tällä hetkellä kyttään kärppänä niin sähköisen järjestelmän päivityksiä, kuin postilaatikkoa mahdollisen maahanmuuttoviraston kirjeen toivossa. En halua edes ajatella miten paljon enemmän tämä prosessi voi hankaloitua.

4 comments:

 1. Moi Nina!

  Stalkkasin eilisen ja tämän päivän aikana blogisi kokonaan läpi ja voi että, I FEEL YOUUUU! Meillä on puolisot eri sukupuolta, muuten tänne rapakon taakse muutto ja se turhauttava paperisäätö USCIS:n kanssa, tietynlainen apatia jatkuvan kotona hillumisen seurauksesta ja se pieni yksinäisyyden fiilis jne. jne. on kaikki liki identtisellä kannalla. Muutin mieheni kanssa Piilaaksoon maaliskuussa, minkä jälkeen laitettiin AOS vireille jaaaaaa sitä vihreää korttia ei edelleenkään näy eikä kuulu. Eilen itseasiassa viimein saapuivat EAD ja AP, eli nyt voin sentään vihdoinkin hankkia edes sen ajokortin (minulla ei ole suomalaista ajokorttia alla, enkä älynnyt ajoissa, että täkäläistä korttia ei saa, jos ei ole voimassaoleva viisumi/EAD/GC) ja käydä kotikotona. Lokakuussa postista tipahti RFE, koska meillä oli varmuuden vuoksi toinen sponsori, ja (long story short) hommat olivat menneet sen kanssa vähän persiilleen jne. Saatiin sitten vaaditut sälät kasaan ja lähetettyä, mutta nyt kuumottaa, josko lätkäisevät taas toisen RFE:n terveystarkastuksen vanhenemisen vuoksi... olin melkein tuudittautunut siihen uskoon, että eivät he sentään niin epäreiluja ole, mutta lol, vissiin pitäisi sittenkin vähän panikoida ja mahdollisesti jopa ennakoida tulevaa ja katsastaa valmiiksi missä tuonkin proseduurin voi täällä tehdä, jos niikseen tulee. Niinpä tietysti.

  Blogista vielä, että sinulla on kyllä sana hallussa ja kirjoitat niin kivasti, että sait minusta juuri vakituisen lukijan. Tsemppiä hirveesti, toivottavasti kaikki lutviutuu parhain päin asap ja päästään molemmat vihdoinkin eteenpäin elämässä (ehkä?)!

  ReplyDelete
 2. Ai niin! Opiskelin muuten Joensuussa vielä tämän vuoden alkuun asti, eli small world ja sitä rataa, heh.

  ReplyDelete
 3. Pikaisesti luin läpi ja mieleeni tuli mahdollisuus, että sinulla on vahingossa kaksi eri filea. Niin kävi miniälleni, ja juttu meni niin sokkeloisesti, että poikani otti yhteyttä kongressiedustajaansa ja juttu ratkesi 48 tunnissa! Olet jutellut kongressiedystajasi kanssa, mutta tarkista vielä, ettei kahta eri aloitetta ole menossa. Lykkyä tykö!

  ReplyDelete
 4. @Heba
  Hei tervetuloa vaan tänne napinalandiaan, hauskaa jos näistä kirjoituksista on iloa! Todellakin I feel you näiden byrokratia-asioiden kanssa, sitä jotenkin naivistisesti uskoo, että kyllähän me nyt pohjoismaista tulleet mennään prosessin läpi niinkuin vettä vaan, mutta ei. Onnea työ- ja matkustusluvasta, se auttaa jo paljon kun saa tavallaan arkeen vähän kannattimia! Oletko liittynyt USAn Suomalaiset, Piilaakson Naiset (vai mikähän se oli, minut poistettiin sieltä kun asun liian kaukana) ja Ellit Amerikassa -ryhmiin Facebookissa? Sympatiat on yleensä taattu näissä ryhmissä. Jos tulee asiaa tännepäin niin ole yhteydessä, mennään kahville ja marmatetaan pois koko roska!

  Ja apua, itse luen näitä tekstejä aina kauhistellen, että olisihan nuo voinut vielä oikolukea ennen julkaisua. :D

  @kaari3
  Minäkin salaa toivoin, että kongressiedustaja ratkaisee unohtuneen hakemuksen minun edukseni muutamassa päivässä, mutta toisin kävi! Ajattelin seuraavaksi vaivata senaattoria ja viimeiseksi ombudsmania, sitten ei ole jäljellä enää muu kuin vetää koko maahanmuuttovirasto rosikseen!

  ReplyDelete